Имате въпроси?
Обадете се сега
+359 882 500204

Продавате нетрадиционна къща, как да определите цената?

Съветите на „Макаса консулт“

11

Когато стартирахме бизнеса с недвижими имоти, се научихме как да определяме цената на жилище. Сравнихме пет или шест къщи в един район.
Всяка къща имаше в общи линии еднакъв вид отвън. Научихме се как да определяме цена на къща, като сравнявахме съседни имоти с нашия обект – къщата, която се опитвахме оценим. Използвахме приблизително следния модел, който ще се опитаме да Ви илюстрираме.

Ако притежавате необичаен или уникален дом, може би се чудите как да го оцените. В крайна сметка традиционните методи за ценообразуване на недвижими имоти може да не работят за уникален имот.

11

Ценообразуването на Вашия уникален дом може да бъде доста голямо предизвикателство, но определено е изпълнимо!

11
11
11
11

ИМА НЯКОЛКО НЕЩА, КОИТО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ОПРЕДЕЛИТЕ РЕАЛИСТИЧНА И СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА ЗА ВАШИЯ НЕОБИЧАЕН ДОМ:
1. Направете Вашето проучване: Разгледайте сравними продажби във Вашия район, за да получите представа на каква цена са продадени имотите – дори и да не приличат на Вашия дом. Това ще Ви даде добра отправна точка.
2. Работа с опитен брокер на недвижими имоти: Агент на недвижими имоти, който познава пазара и има опит в ценообразуването на необичайни жилища, може да бъде ценен актив. Той или тя може да Ви помогне да определите справедлива цена за Вашия дом въз основа на уникалните му характеристики, текущите пазарни условия и последните данни за продажбите. Слушайте ги, има какво да научите от тях и от какво да Ви предпазят!

3. Помислете за всички потенциални купувачи: Когато определяте цената на дома си, важно е да запомните, че не всички купувачи ще са готови да платят една и съща сума. Някои може да търсят изгодна сделка, докато други може да са готови да платят повече за уникален имот. Важно е да постигнете баланс, за да не отблъснете потенциалните клиенти.
4. Бъдете готови за преговори: защото във Вашия необичаен дом може да няма повече от една заинтересована страна. Не забравяйте, че те ще обмислят предизвикателството да продадат имот като Вашия по-късно.
5. Купувачите са умни в наши дни. Докато огледат къщата Ви, те са направили проучването си. Очаквайте те да бъдат добре информирани за Вашия дом, Вашата ипотека, продължителността на времето, което се опитвате да продадете, плюсовете и минусите на Вашия тип дом и т.н. 

Доверете ни се, ние можем да Ви бъдем полезни! Ще получите пълно съдействие от екипа на Макаса консулт!

Свързани публикации

Пълно съдействие от Makasaconsult.bg

Ние ще Ви предоставим пълна юридическа проверка на цялостната документация относно избрания от Вас имот.