Имате въпроси?
Обадете се сега
+359 882 500204

Ръководство на купувача

01

Определете вашите цели

Преди да започнете да търсите, помислете защо искате да си купите дом. Уморихте ли се от отдаването под наем? Искате ли да закупите инвестиционен имот? Разбирането защо искате да закупите жилище ще ви помогне да вземете важни решения по пътя. Отчитането на това, което искате и имате нужда, ще Ви помогне да стесните търсенето на имот. В кой квартал искате да живеете? От колко спални имате нужда? Определянето на Вашите предпочитания може да помогне при филтрирането на жилища, които отговарят на вашите критерии.

02

Изберете консултант

Купуването на имот е една от най -големите инвестиции, които правим в днешно време. Независимо дали купувате първия си дом или се премествате, Вие бихте се чувствали много по-спокойни, ако с Вас работи доверен професионалист. Работата с квалифициран консултант от Макаса Консулт може да улесни този процес, като Ви даде детайлна информация за пазара на недвижими и намери най-подходящия имот за Вас. Нашият екип е с Вас и в случай, че имате нужда от консултации, свързан със споразумения за покупка, проверки, приключване на въпроси свързани с имота и др. Наличието на консултант, който се грижи за най -добрите Ви интереси може да облекчи част от стреса Ви и да помогне всичко да премине възможно най -гладко.

04

Направете оферта

След като намерите имот, който Ви интересува, Вашият консултант може да помогне за договаряне на справедлива цена въз основа на сравними имоти в района. Ако Вашата оферта бъде приета, ще направите първоначално плащане и ще бъдете официално купувач по предварителен договор за покупко-продажба. По време на периода на надлежна проверка между подписването на предварителния договор за покупко-продажба и затварянето на сделката пред нотариус, ние ще Ви помогнем да разберете условията, разпоредбите, правата и задълженията по вашия договор. Също ще Ви помогнем през процесите на оценяване и проверка на собствеността на имота.

05

Затваряне на сделката

Това е последната стъпка от Вашата мисия за покупка на дом. Затварянето е официалното прехвърляне на собствеността от продавача към купувача. При приключване ще подпишете нотариалния акт пред нотариус, за да укрепите покупката си. След което официално ставате собственик на имот и ще Ви бъдат връчени ключовете за новия Ви дом.

Свързани публикации

Пълно съдействие от Makasaconsult.bg

Ние ще Ви предоставим пълна юридическа проверка на цялостната документация относно избрания от Вас имот.