Имате въпроси?
Обадете се сега
+359 882 500204

Ръководство за продавача

01

Изберете консултант

Специалистите от Макаса Консулт са до Вас във всяка една стъпка от продажбата на имот. Ние Ви помагаме да превърнете процеса на продажба в лесна задача. Ние изготвяме маркетингови стратегии, които улесняват и ускоряват процеса на продажба. Специалистите на Макаса Консулт могат да Ви помогнат в определянето на конкурентна и справедлива цена на Вашия имот, спрямо пазарните изменения.

02

Подгответе дома си за продажба

Преди да предложите дома си за продан, Ви съветваме да се уверите, че състоянието му би привклякло потенциални купувачи в състоянието, в което го обявявате. Леките козметични ремонти биха могли да добавят стойност на Вашия имот. Пример за такива корекции са отстраняването на щети от вода или течове. Малките детайли като подмяна на остарели осветителни тела, дори ключовете за осветление, биха променили облика на Вашия имот, а в последствие и да окажат позитивно влияние над купувача.

03

Определете стойността на вашия дом

Изборът на подходяща цена за Вашия дом е един от най- важните компоненти на процеса на продажба. Докато онлайн оценките могат да бъдат добро начало, вашият консултант ще може да предостави по-точна оценка въз основа на местните тенденции, състоянието на вашия дом, подобни жилища в района и др. Подготвен с познания за пазара на недвижими имоти, можете да бъдете сигурни, че ние от Макаса Консулт се ангажираме да намерим справедлива цена за Вашия дом.

04

Приемете офертата

След като вашият дом е на пазара и купувачът се заинтересува, той или тя ще подаде оферта до вашия консултант чрез техен собствен агент. Въпреки че офертата може да се различава от исканата от вас цена, можете да я отхвърлите или да я оспорите, ако желаете. След като приемете оферта, ще бъдете официално продавач по договор! По време на периода на надлежна проверка между подписването на предварителния договора за покупко-продажба и приключването на продажбата на Вашия дом, вашият агент може да ви помогне да разберете условията, разпоредбите, правата и задълженията Ви като продавач по договора.

05

Затваряне на сделката

След като преминете през всички стъпки, сте готови официално да продадете дома си! Макаса Консулт е до Вас и до последния етап от процеса на продажба на имот. Нашата цел е да осигурим Вашата сигурност. Екипът ни от юристи заема част в последната стъпка от продажбата, като се уверява, че всички документи по прехвърлянето на собственост са изрядни.

Свързани публикации

Пълно съдействие от Makasaconsult.bg

Ние ще Ви предоставим пълна юридическа проверка на цялостната документация относно избрания от Вас имот.